РФ та Китай спільно поширюють пропаганду та дезінформацію про війну проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ та Китай спільно поширюють пропаганду та дезінформацію про війну проти України

РФ та Китай спільно поширюють пропаганду та дезінформацію про війну проти України
Джерело:  online.ua

Кремль узгоджує із Китаєм план стосовно поширення пропаганди та дезінформації про злочинну війну проти України.

Джерело:  CNN

Що відомо про спільну російсько-китайську пропаганду про війну проти України 

Сполучені Штати як країна, Захід як суспільство, повільно приймали й усвідомлювали ступінь, до якої Китай і Росія зробили операції в інформаційному просторі невід'ємною частиною своїх національних цілей, - зазначив у коментарі журналістам видання високопосадовець з Держдепу США.

Чиновник Держдепу додав, що Китай і Росія витратили десятки мільярдів доларів на дезінформацію.

За його словами, Москва і Пекін - це "відлуння-камера" і "петля зворотного зв'язку" в поширенні неправдивих наративів про війну.

Вони намагаються привернути все більше уваги, обмінюючись наративами, - зазначає високопосадовий американський дипломат.

Чиновник припустив, що ці зусилля з дезінформації де-факто спонсоруються державою.

Польща заявила про використання Кремлем західних пацифістів у власній пропаганді 

За словами уповноваженого з безпеки інформаційного простору Польщі Станіслава Жарина, кремлівські пропагандисти використовують європейських пацифістів як інструмент у просуванні потрібних Кремлю наративів.

Зокрема, Жарін зазначив, що Кремль використовує наративи "вдаваного пацифізму", прагнучі вплинути на думку жителів західних країн.

Оскільки зараз Кремлю потрібен перепочинок у війні і тимчасове "перемир'я", російська пропаганда задіяла у своїй роботі рухи європейських пацифістів, які виступають за негайну зупинку бойових дій "з міркувань гуманності".

Однак втілення таких ідей призведе до того, що Росія може здобути швидку перемогу над Україною, - зазначає Жарін.

Представник польських спецслужб зазначив, що навіть у Польщі є громадські діячі, чиї публічні заяви "узгоджуються з напрямком російської пропаганди". Ці люди звинувачують Польщу, США і Захід в цілому "в провокуванні війни".

Подібні дії є частиною механізмів психологічного тиску, мета якого – змусити Захід відмовитися від підтримки України, - підкреслив Жарін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?