РФ та Сирія завдали авіаудару в Ідлібі - загинули цивільні
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ та Сирія завдали авіаудару в Ідлібі - загинули цивільні

РФ та Сирія завдали авіаудару в Ідлібі - загинули цивільні
Джерело:  online.ua

Авіація Росії та Сирії завдала удару в провінції Ідліб, незважаючи на заплановану зустріч лідерів РФ, Ірану і Туреччини для обговорення очікуваного наступу урядових сил на контрольований повстанцями регіон.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Обсерваторію з прав людини, передає ONLINE.UA.

"Російські та сирійські літаки завдали удару по сільській місцевості на західному кордоні провінції Ідліб, загинули 13 осіб, які не були бойовиками. Авіаудар був нанесений через кілька годин після заяви президента США Дональда Трампа, в якій він застеріг Росію від необачної атаки на Ідліб", - сказано в повідомленні.

Зазначимо, що влада РФ проігнорувала попередження Трампа, заявивши, що в Ідлібі домінують джихадистські угруповання. Окрім того, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що американський лідер некоректно трактує ситуацію на місці. Речник Кремля також зауважив, що ситуація в Ідлібі продовжує залишатися темою для особливої заклопотаності і в Москві, і в Дамаску, і в Анкарі, і в Тегерані. За його словами, там сформувалося чергове гніздо тероризму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у передмісті сирійської столиці Дамаска сталася серія вибухів, які виникли в результаті ракетного удару. Він був здійснений по авіабазі сирійських урядових військ Меззе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?