РФ у паніці відводить Чорноморський флот подалі від Криму — супутникові знімки
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ у паніці відводить Чорноморський флот подалі від Криму — супутникові знімки

Удари ЗСУ по Севастополю
Джерело:  online.ua

Злочинна армія РФ спішно прибирає Чорноморський флот подалі від району Криму на тлі серії успішних атак українських військових. 

Що відомо про вивід Росією Чорноморського флоту з Криму

Наразі, як зазначає OSINT-аналітик MT Anderson із посиланням на супутникові знімки Planet Labs, військові злочинці армії РФ перекидають кораблі Чорноморського флоту з окупованого Севастополя до Новоросійська у Краснодарському краї.

Так, станом на 2 жовтня, в Новоросійськ перейшли два фрегати проекту 11356 "Адмірал Ессен" і "Адмірал Макаров", три дизельних підводних човни, п'ять великих десантних кораблів і кілька малих ракетних кораблів.

Однак наразі у Феодосії залишаються один великий десантний корабель, тральщики і малі ракетні кораблі.

У Севастополі станом на 2 жовтня залишались чотири великих десантних кораблі та підводний човен класу Kilo.

За інформацією колишнього офіцера армії Норвегії та OSINT-аналітика Торда Аре Іверсена у коментарі журналістам російського видання “Медуза”.

відхід кораблів — це "відгомін" атак на Севастополь, але це не означає, що флот пішов повністю - на базах Чорноморського флоту залишаються кораблі.

Що відомо про маневри ракетних кораблів армії РФ у Азовському морі

За інформацією речника ВМС ЗСУ Дмитра Плетенчука, злочинна армія РФ після тривалої перерви вивела в акваторію Азовського моря кораблі із крилатими ракетами “Калібр”.

Плетенчук зазначив, що наразі ситуація у Чорному залишається напруженною, проте контрольованою.

В акваторії Чорного моря зараз перебуває до п’яти російських кораблів.

Новим є наявність зараз в Азовському морі двох ракетоносіїв, загальний залп може складати до восьми ракет. Окрім того, там перебуває один бойовий корабель. Чим це викликано, поки що сказати не готовий, але бачимо не те щоб зміну тактики, вони намагаються періодично переміщувати ці одиниці між портами

Він уточнив, що йдеться про два порти у тимчасово окупованому Криму - Феодосійський та Севастопольський, а також - Новоросійський порт.

За даними Плетенчука, російські кораблі зараз намагаються якомога менше заходити у Севастополь, тому що не відчувають звичного для них рівня безпеки.

Водночас ракетоносії окупантів вимушені періодично заходити у цей окупований український порт, бо тільки в ньому відбувається завантаження ракет "Калібр".

За його словами, після приблизно тижневого "послаблення" противник знов посилив охорону Керченського мосту - зараз окупанти "прикрили" морські підходи до шляхопроводу близько десятьма катерами тощо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?