РФ узяла на "мушку" есмінець НАТО, що війшов у Чорне море
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ узяла на "мушку" есмінець НАТО, що війшов у Чорне море

РФ узяла на "мушку" есмінець НАТО, що війшов у Чорне море
Джерело:  online.ua

Есмінець ВМС США USS Porter через Босфор пройшов в акваторію Чорного моря. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне представництво американського флоту.

"Есмінець Porter DDG78 почав перехід в Чорне море. Це вже в шостий раз у 2019 році, коли там перебуватиме корабель ВМФ США", - пояснило командування.

Він одразу ж отримав супроводження з боку російських військових кораблів. За інформацією агентства "Інтерфакс", Чорноморський флот РФ направив до американського есмінця сторожового корабля "Сметливий".

Проте прес-служба американського флоту запевняє, що їхня місія направлена на утримання стабільної ситуації в регіоні. Також прибуття бойового корабля було заплановано як демонстрація підтримки союзникам Сполучених Штатів.

Як повідомляло ONLINE.UA раніше, російські ВПС влаштували провокацію у повітрі неподалік Аляски. На перехоплення порушників вилетіли американські сили. Винищувачі ідентифікували два стратегічних бомбардувальники Ту-95. Цей випадок став вже другим у своєму роді за серпень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?