РФ вербувала кубинців для війни проти України — МЗС Куби
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ вербувала кубинців для війни проти України — МЗС Куби

РФ вербувала кубинців для війни проти України — МЗС Куби
Джерело:  online.ua

Влада Куби виявила мережу нелегального постачання найманців до Росії у війні проти України. Наразі спроби вербування нібито припинили, а стосовно причетних до нього порушили кримінальні провадження.

Джерело: МЗС Куби

Вербування кубинців для війни на боці РФ

МЗС Куби у заяві зазначає, що наразі вони працюють над нейтралізацією і ліквідацією мережі вербування, що діє з Росії, завданням якої було залучення кубинських громадян, які проживають у РФ і навіть деяких, що проживають на Кубі до складу збройних сил, що беруть участь у війни проти Україні.

У МЗС країни кажуть, що "вороги Куби поширюють спотворену інформацію, яка має на меті заплямувати імідж країни та представити її як співучасника цих дій, які ми рішуче відкидаємо".

Дипломатичне відомство країни наголошує, що Куба не бере участі в війні в Україні.

Вона діє і буде рішуче діяти проти тих, хто на національній території бере участь у будь-якій формі торгівлі людьми з метою найманства або вербування, щоб громадяни Куби могли підняти зброю проти будь-якої країни, – додається в заяві.

Російська сторона наразі цю заяву Гавани не коментувала.

Схема вербування кубинців у війну проти України

Як стало відомо, кубинців вербують через оголошення в WhatsApp. Так, громадянин Куби пропонує нібито робочий контракт на 3-й лінії війни в Україні для будівництва траншей та реконструкції будівель та інших будівельних робіт.

Зацікавленим особам купують квитки й через 1-2 дні ті летять через Варадеро, а не через головний аеропорт Куби у Гавані. Вони подорожують без жодних проблем як "контрактники".

Після прибуття до Москви їх зустрічає кубинський офіцер у військовій формі та юрист, який одразу ж відвозить їх до спортивної школи в Рязані. Там вони проходять медичний огляд, підписують документ без перекладу, потрапляють до кабінету, де видають російські документи й, нічого не підозрюючи, відправляються на передову.

Фото – надані Raidel Arbelay

До слова, у травні 2023 року російська газета в Рязані повідомила, що кілька громадян Куби підписали контракти зі збройними силами Росії та були відправлені в Україну в обмін на російське громадянство.

РФ вербує мігрантів з Центральної Азії

Раніше розвідка Британії повідомляла, що Міноборони РФ вербує на війну проти України трудових мігрантів з Центральної Азії.

Вербувальники відвідують мечеті та імміграційні офіси,в останніх персонал намагається регулярно вербувати мігрантів.

Рекрутери пропонують бонуси за реєстрацію в розмірі 2390 доларів США та зарплату до 4160 доларів США на місяць. Також мігрантам пропонують прискорений шлях отримання російського громадянства.

Таким чином РФ намагається набрати 400 тис добровольців для участі у війні проти України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?