РФ вирішила нахабно ігнорувати відмову Данії щодо будівництва "Північного потоку-2"
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ вирішила нахабно ігнорувати відмову Данії щодо будівництва "Північного потоку-2"

РФ вирішила нахабно ігнорувати відмову Данії щодо будівництва "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

Данія вкотре не дала "Газпрому" дозволу на прокладання російського "Північного потоку-2" у своїх територіальних водах, однак російську сторону це не зупинило, адже в РФ заявили, що навіть попри це переносити дату запуску газопроводу вони не збираються .

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу "Нафтогаз України".

Зрив планів "Газпрому" прокоментував також голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв на своїй сторінці у Facebook. Він зазначив, що це "проект не вбиває", але лише "поки що".

Український чиновник вважає цілком ймовірним і той варіант, що "Газпром" може прокласти трубопровід в обхід територіальних вод Данії, однак на це російській компанії знадобляться додаткові зусилля та ресурси.

"Є вагомі причини очікувати, що ми отримаємо цей дозвіл", - повідомив представник дочірньої компанії Газпрому Йєнс Мюллер під час прес-конференції у Берліні.

Не можна відкидати версію, що такий варіант справді розглядають у Росії. Так, міністра енергетики Росії Олександра Новака стверджує, що позиція Данії не вплине на плани ввести "Північний потік-2" в експлуатацію на початку 2020 року, пишуть російські ЗМІ. Тоді завершується чинний контракт на транзит російського газу через Українську газотранспортну систему.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представник акціонерного товариства Nord Stream 2 Йенс Мюллер заявив, що російський газопровід "Північний потік-2", будівництво якого викликало осуд у міжнародної спільноти, насправді не не зможе замінити транзит через газу Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?