РФ виступила з новими погрозами на адресу США та НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ виступила з новими погрозами на адресу США та НАТО

РФ виступила з новими погрозами на адресу США та НАТО
Джерело:  online.ua

Заступник керівника МЗС РФ Сергій Рябков повідомив, що у разі провалу переговорів стосовно гарантій безпеки у Європі, Кремль готовий буде розгорнути військову інфраструктуру на Кубі та на території Венесуели.

Джерело: "Інтерфакс"

Нові погрози Кремля у бік США та НАТО

Рябков пригрозив розмістити озброєння та військових на території Куби та Венесуели, та заявив, що відповідальність у цьому разі буде покладена на представників США.

Я не хочу нічого ні підтверджувати, ані відкидати. Усе залежить від дій американських колег. Президент Росії багаторазово висловлювався, у тому числі і на цю тему: які можуть бути заходи, наприклад, за лінією російського військово-морського флоту, якщо справа піде зовсім у напрямку провокування Росії та подальшого посилення військового натиску на нас, - заявив представник МЗС РФ.

Між тим, він також повідомив, що наразі не має підстав для проведення нового раунду переговорів зі США та НАТО.

Ми пропонуємо постатейно йти за текстом, працювати над тим, щоб вивести їх на рівень, коли вони були готові до підписання. Це неможливо на сьогодні, бо за ключовими елементами цих текстів США і їхні союзники фактично кажуть нам "ні". А там, де вони кажуть "так, обговорюймо далі", ми у свою чергу відзначаємо, що за всієї важливості і серйозності цих сюжетів, вони є вторинними до того ж нерозширення НАТО. Отака до певної міри безвихідь, або різниця в підходах. Але без прояснення того, чи є хоч якийсь ресурс, якийсь запас гнучкості з того боку для роботи за серйозними сюжетами, підстав сідати найближчими днями, знову збиратися та починати ці ж обговорення, я не бачу, - підкреслив Рябков.

Сергій Рябков (фото - wikimedia.org)

На думку російського дипломата-високопосадовця, США та НАТО не готові до компромісів за ключовими вимогами Кремля з гарантій безпеки у Європі.

Головна проблема: США і їхні союзники по НАТО ніяк... неготові йти назустріч нашим ключовим вимогам про нерозширення НАТО, згортання інфраструктури Альянсу і повернення його до кордонів станом на 1997 рік і, зрозуміло, за тематикою, що стосується юридично зобов'язальних гарантій нерозміщення відповідних систем у безпосередній близькості до наших кордонів, - зазначив Рябков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?