РФ влаштувала нову провокацію на Донбасі: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ влаштувала нову провокацію на Донбасі: що відомо

РФ влаштувала нову провокацію на Донбасі: що відомо
Джерело:  online.ua

У четвер, 21 листопада, через непідконтрольні частини кордону України з РФ на Донбас пройшов так званий "гуманітарний конвой". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ДПСУ.

Вантажівки з невідомим вмістом пройшли через пункти перетину "Матвєєв Курган" та "Донецьк".

"Переміщення дев’яносто другого т.зв. "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей", - стверджують прикордонники.

Дві колони складалися загалом з 23 автомобілів. Російська сторона заявила про провезення нібито дитячих харчових наборів. Вміст неможливо було дослідити з боку української міжвідомчої групи через закриті упаковки.

Завантаженість транспорту сягнула близько 70%. Цей "гумконвой" став 8-м за 2019 рік.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середині жовтня українська сторона виступила з протестною дипломатичною нотою на адресу Росії через відправлення "гумконвою" в ОРДЛО. Київ вважає це порушенням мінських домовленостей, до виконання яких він неодноразово закликав Кремль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?