РФ за тиждень тричі намагалась вбити Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ за тиждень тричі намагалась вбити Зеленського

РФ за тиждень тричі намагалась вбити Зеленського
Джерело:  online.ua

За тиждень російські найманці щонайменше тричі намагались здійснити замах на президента України Володимира Зеленського.

Джерело: The Times

Що відомо про спроби замаху на Зеленського 

Журналісти видання повідомляють, що для вбивства президента України Кремль спрямував два різних підрозділи. Зокрема, це бійці чеченського спецназу та найманці ЧВК Вагнера.

Однак завдяки представникам ФСБ РФ, які виступають проти війни в Україні, ці спроби вбити Зеленського терпіли невдачу.

Так, бойовики ЧВК Вагнера понесли значні втрати в Києві і були здивовані тим, наскільки точно представники українських спецслужб розгадують іхні плани.

Джерело, близьке до групи, сказало, що інформованість служби безпеки Зеленського стала для них "моторошною". Також у суботу на околиці Києва було попереджено замах групою чеченських найманців, яких було ліквідовано.

Зі свого боку Володимир Зеленський у зверненні до українців повідомив, що оскільки вночі військові РФ танками обстрілювали Запорізьку АЕС, в них мабуть повністю стерлась пам'ять про наслідки Чорнобильскої катастрофи.

Ми пережили Ніч, яка могла зупинити історію. Історію України, Європи. Російські війська атакували Запорізьку АЕС, найбільшу в Європі, вона одна могла бути як 6 Чорнобилів. Російські танкісти знали, що вони обстрілюються. У АЕС 15 атомних блоків, а у російських військових повністю відбита пам'ять про Чорнобиль. Російські люди, я хочу звернутися до вас, як це взагалі можливо? Ми ж у 1986 році боролися з наслідками Чорнобильської катастрофи. Ви повинні пам'ятати розкиданий вибухами графіт, жертв, евакуацію з Прип'яті та 30 км зони. Як же можна це забути? Радіація не знає де Росія, - заявив Зеленський.

Президент підкреслив, що РФ кинула на війну проти України майже всі свої військові сили.

Громадяни України, ворог завів на територію нашої держави абсолютну більшість своїх військ. Майже вся армія Росії кинута проти нашого народу, але героїчний спротив українців вже 9 день рятує нашу державу від цієї навали. Українські міста не бачили такої нелюдської жорстокості з часів нацистської окупації. Чернігів, Охтирка, Маріуполь, Харків цілеспрямовано знищують людей, житлові квартали, - зазначив голова держави.

Зеленський також підтвердив намір РФ з підготовки провокацій у Херсоні.

Зараз готують провокації в Херсоні. Збираються розіграти виставу з начебто мітингом за Росію і для цього вони відвезли в місто чужинців. Шукають місцевих зрадників, хочуть зробити телекартинку, ніби Херсон вже не український. Я хочу нагадати, що з цього вони починали "ЛДНР" і ви розумієте, що з ними потім сталося. Це потрібно зупинити. Херсонці, звертаюся до вас, покажіть, що це ваше місто, ви можете зупинити це. Я закликаю херсонців позбутися будь-якого відчаю, Україна свого не віддасть. Ми боремося проти потужного ворога, що перевершує нас чисельністю, кількістю техніки, але на тисячі світлових років далекого від нас, нормальних людей, що мають гідність. Обов'язково дайте знати, що перебувати в Херсоні вони можуть тільки тимчасово і ніколи не зможуть володіти вашим містом, як і будь - яким іншим містом нашої держави, - наголосив президент України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?