РФ залучає до війни в Україні сирійських найманців та терористів з "Хезболли"
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ залучає до війни в Україні сирійських найманців та терористів з "Хезболли"

РФ залучає до війни в Україні сирійських найманців та терористів з "Хезболли"
Джерело:  online.ua

У Генштабі ЗСУ повідомили, що Кремль долучив до війни проти України понад тисячу найманців режиму сирійського президента Башара Асада, а також бойовиків терористичного угруповання "Хезболла".

Джерело: Генштаб ЗСУ

Кремль використовує у війні проти України сирійських найманців та терористів 

У Генштабі ЗСУ повідомляють, що командування окупаційних військ РФ для поповнення своїх підрозділів викорстовує найманців з Сирії та бойовиків терористичного угруповання "Хезболла".

Головною вимогою для участі найманців у війні проти України є наявність досвіду з ведення бойових дій.

Водночас, за наявною інформацією, вищезгадані бойовики мають на меті не участь у бойових діях на території України, а використання "відрядження" як можливості потрапити до країн Європи.

При цьому представники Генштабу повідомляють, що ворог майже припинив наступальні дії.

Основні зусилля окупантів були зосереджені на утриманні зайнятих раніше рубежів та здійсненні заходів підготовки для можливого наступу на Київ.

Однак, за інформацією представників військового командування України, численні втрати окупантів, низький морально-психологічний стан рядового та сержантського складу, а також відсутність досвідчених командирів фактично унеможливлюють поновлення наступальних дій у найближчій перспективі.

На Сіверському напрямку ворог намагається утриматись на визначених рубежах, відновити боєздатність підрозділів та поповнити запаси. Окупанти продовжують часткове блокування міста Чернігова та здійснюють артилерійські обстріли міста.

У напрямку Броварів противник активних бойових дій не проводив.

В районі міста Бровари окупанти періодично здійснюють артилерійські обстріли позицій Збройних Сил України.

 З метою відновлення бойових дій на території Сумської та Харківської областей ворог намагається поповнити боєприпаси та паливно-мастильні матеріали. Окупанти також вимушені були передчасно задіяти резерви.

У напрямку на місто Ізюм ворог намагається відновити наступальні дії. На Луганському та Донецькому напрямках основні зусилля противник зосередив на підготовці до наступу на Сєвєродонецьк і оточенні Маріуполя.

На Південнобузському напрямку ворог активні дії не проводив. Перейшов до оборони та інженерного облаштування зайнятих рубежів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?