РФ замінувала узбережжя Каховського водосховища біля ЗАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ замінувала узбережжя Каховського водосховища біля ЗАЕС

РФ замінувала узбережжя Каховського водосховища біля ЗАЕС
Джерело:  online.ua

10 березня російські окупанти замінували узбережжя Каховського водосховища. Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом".

Джерело: Енергоатом

Окупанти замінували Каховське водосховище

Російські окупанти, що захопили Запорізьку АЕС, замінували узбережжя Каховського водосховища, що межує з атомною електростанцією, - повідомили в Енергоатомі.

Також за даними Енергоатома, загарбники обговорюють наміри спрямувати електроенергію, що виробляється атомною електростанцією, на тимчасово окуповані Крим та Донбас. У компанії зазначили, що насправді це фізично неможливо зробити.

Нагадаємо, що на Запорізькій атомній електростанції відновлено ремонтні роботи на енергоблоці №1, однак через окупацію російськими військами майданчика АЕС та прилеглої території наразі неможлива доставка необхідних запасних частин та персоналу.

Вже шосту добу російські окупанти перебувають на території Запорізької АЕС та Енергодарі.

Також в «Укренерго» не потребує допомоги Білорусі у відновленні електропостачання до ЧАЕС

Усі повідомлення російських та білоруських ЗМІ щодо заживлення Чорнобильської АЕС з боку Білорусі - це провокація, спрямована на загострення ситуації, - заявили в «Укренерго».

В свою чергу бригади системного оператора готові негайно відремонтувати лінії і відновити електроживлення ЧАЕС, але для цього окупанти мають припинити обстріли.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?