РФ запропонувала зміни до Конституції з українським Кримом - Безсмертний
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ запропонувала зміни до Конституції з українським Кримом - Безсмертний

РФ запропонувала зміни до Конституції з українським Кримом - Безсмертний

Представник від України в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний розповів про пропозицію російської сторони, озвучену 27 січня під час засідання в Мінську, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
За словами Безсмертного, російська сторона передала Україні нові документи про зміни до Конституції, згідно з якими Крим визнається територією України.
"Документи про зміни до Конституції, про які говорив Борис Гризлов, ми побачили за 30 хвилин до закінчення роботи. Хоча ця вакханалія тривала з 11 ранку", - повідомив він.
Політик заявив про маніпуляції, які хочуть здійснити опоненти, однак додав, що в переданих документах автономна республіка Крим належить Україні.
"Ці "документи" ми побачили у вигляді якихось паперів без адреси та підписи. Голові від ОБСЄ ці документи були передані від 19.00. Тобто протягом дня відбувалася певна гра. Я сьогодні про це сказав Гризлову: "Або вся ваша делегація кладе карти на стіл, або ми не будемо і не можемо брати участь у такому процесі", - сказав Безсмертний.
"Що стосується цього "документа", то він має відношення до процесу, як я до балету. Відповідь наша дуже проста - процедура щодо внесення змін до Конституції перебуває в розпорядженні суверенного українського народу і ним на те уповноваженого органу - ВР. І цей орган буде приймати рішення, що і як робити. Тому записки без адреси та підпису треба гвинтом чіпляти, а не передавати українській делегації і тим більше представнику і головуючому від ОБСЄ", - зазначив український представник.
При цьому він зазначив, що в тих документах АР Крим належить Україні.
"Але що радує, що в цьому представленому документі республіка Крим і Севастополь визнані територією України", - додав Безсмертний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?