РФ запустила процес оформлення анексії Херсонської області
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ запустила процес оформлення анексії Херсонської області

РФ запустила процес оформлення анексії Херсонської області
Джерело:  online.ua

За словами глави місії США в ОБСЄ Майкла Карпентера, команда російського диктатора Володимира Путіна розпочала оформлення процесу анексії Херсонської області, супроводжуючи це порушенням прав людини і міжнародного права.

Джерело:  "Суспільне"

Росія розпочала оформлення анексії Херсонської області

Херсон став тим місцем, яке я б назвав лабораторією жахів. Ми бачимо, як Кремль запустив свою стратегію приєднання українських територій до Росії. І ми вже бачили таку стратегію раніше. Все це, на жаль, доволі відомі кроки. Ми вважаємо, що Кремль чекає моменту, щоб приєднати Херсонську область до Росії і вважаємо, що референдум є одним із можливих шляхів, - повідомив американський дипломат.

Як стверджує Майкл Карпентер, солдати РФ не припиняють катувати мирних мешканців на захоплених територіях Херсонської області.

Наразі ми бачимо звіти катування щонайменше 600 людей в Херсонській області. Їх тримають у спеціальних подвалах, які слугують кімнатами тортур. Є інформація про точну локацію таких приміщень – це будівля Херсонської державної адміністрації та ліцею № 17 у Генічеську, - розповідає очільник місії США в ОБСЄ.

За словами американського дипломата, саме туди окупанти вивозять місцевих чиновників, журналістів, громадських активістів і тих людей, яких вони вважають учасниками мітингів проти російської окупації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?