РФ зараз виробляє більше ракет, ніж до повномасштабного вторгнення в Україну — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ зараз виробляє більше ракет, ніж до повномасштабного вторгнення в Україну — NYT

РФ зараз виробляє більше ракет, ніж до повномасштабного вторгнення в Україну — NYT
Джерело:  online.ua

Виробництво ракет Росією наразі перевищує рівень до повномасштабного вторгнення. Це робить Україну вразливою до атак восени та взимку.

Джерело: The New York Times

РФ змогла обійти санкції

Посадовці з США, Європи та України розповіли, що Росія зуміла подолати санкції та експортний контроль, запроваджений Заходом, щоб збільшити виробництво ракет за межі довоєнного рівня.

За оцінками американських чиновників, санкції змусили РФ різко сповільнити виробництво ракет та іншої зброї на початку війни в лютому 2022 року щонайменше на шість місяців.

Проте вже до кінця 2022 року військово-промислове виробництво знову почало набирати обертів.

РФ використовує розвідувальні служби та міністерство оборони для керування мережами людей, які контрабандою провозять ключові компоненти ракет через інші країни в РФ.

Такими країнами є зокрема Вірменія та Туреччина.

РФ збільшила виробництво танків та снарядів

Перед війною один високопоставлений західний оборонний чиновник сказав, що Росія могла виготовляти 100 танків на рік; зараз вони виробляють 200.

Західні посадовці також вважають, що Росія збирається виробляти два мільйони артилерійських снарядів на рік — це вдвічі більше, ніж західні розвідувальні служби спочатку оцінювали, що Росія може виготовити до війни.

В результаті цього Росія зараз виробляє більше боєприпасів, ніж Сполучені Штати та Європа. Зараз у РФ також є більше крилатих ракет Х-55, ніж до вторгнення в Україну.

І хоча Москва досягла успіху в контрабанді процесорів і друкованих плат, вона стикається з дефіцитом ракетного палива та основної вибухівки, - за словами американських чиновників.

Читайте також:

  • Навіщо РФ почала економити ракети — пояснення Гуменюк

  • Іран планує передати РФ ракети малої та великої дальності — Моссад

  • Російські військові мають проблеми з виготовленням ракет і шин — ISW

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?