РФ застосувала проти України ракети "Іскандер-К". Їх складно виявляти та збивати
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ застосувала проти України ракети "Іскандер-К". Їх складно виявляти та збивати

РФ застосувала проти України ракети "Іскандер-К". Їх складно виявляти та збивати
Джерело:  online.ua

Під час ракетної атаки на Миколаїв 27 квітня РФ застосувала ракети наземного базування "Іскандер-К", які складно виявляти.

Джерело: Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

РФ атакувала Миколаїв ракетами Іскандер-К

За уточненою інформацією,.. летіли з південного напрямку ракети "Іскандер-К". Це теж крилата ракета, яка, в принципі, має такі самі тактико-технічні характеристики, як і "Калібр", але "Іскандер-К" – це ракета наземного базування, не балістична, а крилата.

За словами Ігната, "Іскандер-К" летить дуже низько, через це виникають проблеми у її виявленні та збитті. Проте українська ППО вже збивала такі ракети.

Речник додав, що особливістю цієї ракети є те, що її можна запускати з незначної відстані.

Обстріл Миколаєва

Вночі 27 квітня РФ обстріляла Миколаїв, як спочатку повідомлялось, чотирма ракетами «Калібр», запущеними з акваторії Чорного моря.

Постраждало 23 людини, з них двоє дітей. Один загиблий. 22 особи звернулися за медичною допомогою, госпіталізовано 1 дитину.

Пошкоджено 82 приватних будинка та 31 багатоквартирних будинків, дві адміністративні будівлі, навчальний заклад, історична будівля, музей та дитячий садок. Практично повністю зруйновані 7 приватних будинків, - повідомили в ОВА.

Ракетна атака на Україну 28 квітня

Вночі 28 квітня російські війська випустили по Україні 23 ракети Х-101/Х-555 та два дрони оперативно-тактичного рівня.

Українська ППО збила 21 ракет та дрони.

Через влучання ракети в багатоповерхівку в Умані загинуло щонайменше десять людей, серед них двоє дітей. Поранено 17 осіб.

У Дніпрі загинула жінка та 2-річна дитина.

В Українці на Київщині постраждало двоє людей, серед них дитина.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?