РФ завдала збитків українському довкіллю на 1,5 трлн гривень
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ завдала збитків українському довкіллю на 1,5 трлн гривень

РФ завдала збитків українському довкіллю на 1,5 трлн гривень
Джерело:  online.ua

Росія за 10 місяців повномасштабної війни завдали збитків навколишньому природному середовищу України на 1,5 трлн гривень. Від 24 лютого до Єдиного реєстру збитків внесено 1042 факти подій, що сталися унаслідок збройної агресії РФ.

Джерело: Державна екологічна інспекція України

РФ завдала трильонних збитків екології України

Відтак, із початку повномасштабного вторгнення до Єдиного реєстру збитків внесено 1042 факти подій, що сталися на території України внаслідок збройної агресії рф та спричинили шкоду довкіллю. Зокрема, спеціалістами Держекоінспекції відібрано 854 проб ґрунтів та 1138 проб вод. У результаті заходів контролю розраховано шкоду навколишньому природному середовищу, таким чином загальна сума збитків, завданих атмосферному повітрю, земельним та водним ресурсам становить понад 1, 5 трлн гривень, – наголосив перший заступник голови Держекоінспекції Дмитро Заруба.

Як зазначається, Держекоінспекція разом із міжнародними партнерами розробляє методики за світовими підходами, щоб отримати відшкодування збитків завданому довкіллю України у міжнародних судах від Росії.

За 10 місяців російської агресії вдалося заручитися підтримкою міжнародних партнерів, таких як ОБСЄ, ООН та ЮНЕП. Спільно з ними розробляються методики, які відповідають міжнародним принципам та підходам. І в результаті – отримаємо відшкодування збитків у судових міжнародних інстанціях за шкоду довкіллю, внаслідок агресії рф на території України, – зазначила заступниця голови комітету ВР із питань екологічної політики та природокористування Олена Криворучкіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?