РФ заявила про відведення частини військ від кордону з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ заявила про відведення частини військ від кордону з Україною

РФ заявила про відведення частини військ від кордону з Україною
Джерело:  online.ua

18 лютого Міністерство оборони Росії повідомило, що частина військової техніки, яка перебуває на кордоні з Україною повернеться до пункту постійної дислокації.

Джерело: пресслужба  Міноборони РФ

РФ знову заявила про відведення військ

У Міноборони РФ повідомили, що закінчили навчання, тому підрозділи Західного військового округу повертаються на місця постійної дислокації.

Черговий військовий ешелон з особовим складом та військовою технікою підрозділів танкової армії Західного військового округу вирушив у пункт постійної дислокації у Нижегородській області після завершення планових навчань, - зазначили у пресслужбі.

За словами російського міністерства, у Збройних Силах РФ триває комплекс масштабних заходів оперативної підготовки військ та сил, у яких беруть участь практично всі військові округи, флоти та ВДВ.

Підрозділи Південного та Західного військових округів, що виконали навчально-бойові завдання в рамках навчань, вже розпочали навантаження на залізничний та автомобільний транспорт та розпочали рух у свої військові гарнізони.

Фото — facebook.com/mod.mil.rus

США та НАТО не бачать відведення військ

Нагадаємо, що 15 лютого в Мінобороні РФ повідомили, що військові підрозділи Південного і Західного командування повертаються на постійні бази розташування. Там заявили, що закінчили навчання.

Однак, розвідки США та Великої Британії повідомляли, що військ не стало менше, навпаки, до кордону з Україною прибули ще 7 тис військових, також до кордону прямують артилерія, гелікоптери та польовий госпіталь.

Зараз на кордоні з Україною перебуває близько 150 тис військових.

У Британії повідомляли, що РФ може планувати затягнути кризу на місяці, а також може довго тримати війська у високій бойовій готовності.

16 лютого представники військового відомства РФ заявили про те, що підрозділи Південного військового округу полишають окупований Крим і повертаються додому. Вони також опублікували відео, як війська на ешелонах перевозять з Криму.

У НАТО заявили, що не бачать зменшення військ і закликали до справжньої деескалації, тобто до чіткої заяви про відведення військ, а головне, до реальних дій. Там ще бачать дипломатичний шлях вирішення ситуації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?