"РФ збільшила втричі кількість своїх військових в Криму": Україна озвучила в ОБСЄ шокуючі дані
Категорія
Світ
Дата публікації

"РФ збільшила втричі кількість своїх військових в Криму": Україна озвучила в ОБСЄ шокуючі дані

"РФ збільшила втричі кількість своїх військових в Криму": Україна озвучила в ОБСЄ шокуючі дані
Джерело:  Укрінформ

В ході засідання Постійної ради ОБСЄ представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук повідомив, що протягом 5 років анексії Криму Росія зуміла перетворити півострів на велетенську військову базу. Так, кількість своїх військових у Криму за цей час РФ збільшила майже втричі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

За його словами, всі ці дії змінили баланс сил як в Чорному та Азовському морях, так і в Східному Середземномор'ї та на Близькому Сході.

"Одним із найсерйозніших безпекових викликів, які виникають внаслідок російського вторгнення у Крим, є його швидке перетворення на величезну військову базу. Через це російські масштабні сухопутні, повітряні та військово-морські компоненти змінили баланс безпеки не лише в Чорному та Азовському морях, а і в ширшому регіоні, який охоплює Східне Середземномор'я і Близький Схід. Окрім цього, у порівнянні з періодом до окупації, Росія майже втричі збільшила чисельність своїх військовослужбовців на півострові: з 12 до 32 тисяч осіб. Це супроводжувалося також різким збільшенням військових потужностей у Криму", - сказано в повідомленні.

Окрім того, дипломат наголосив, що українських громадян, які проживають в окупованому Криму та Севастополі, примусили до прийняття російського громадянства, і тепер вони підлягають обов’язковому військовому призову в РФ. Як відомо, це суперечить зобов'язанням держави-окупанта відповідно до міжнародного права.

Як повідомляв ONLINE.UA, Росія регулярно запускає в окупованому Криму "Тріумфи" і "Панцирі", готуючись до повітряної атаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?