РФ збирається мобілізувати більше 60 тис солдат та резервістів
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ збирається мобілізувати більше 60 тис солдат та резервістів

РФ збирається мобілізувати більше 60 тис солдат та резервістів
Джерело:  online.ua

За словами високопоставленого чиновника з оборони США, Росія прагне набрати «понад 60 000 військовослужбовців» серед новобранців та мобілізованих резервістів для посилення своїх сил.

Джерело: CNN

 Росія не має якісного підкріплення для війни на сході 

Посадовець попередив, що «поки що невідомо», наскільки Росія буде успішною у досягненні цієї мети, яку підготовку ці сили отримають або куди вони будуть направлені.

США також не бачили, що у РФ є «свіже підкріплення, повністю навчене, повністю озброєне», готове для посилення виснажених російських батальйонних тактичних груп.

Що стосується їх нинішніх здібностей, то Росія зараз «нижче 85% своєї оціненої доступної бойової потужності», яку Москва накопичила до вторгнення в Україну в лютому, - сказав високопоставлений чиновник з оборони США під час брифінгу.

З оцінки наявної бойової потужності, яку вони мали до вторгнення, яку вони налаштували проти України з цією метою, із загальної оціненої бойової потужності, яку вони мали, ми оцінюємо, що вони становлять від 80 до 85% від того, що вони мали, - сказав чиновник, який враховує різноманітні фактори від кількості танків, винищувачів, ракетного інвентарю, а також військ.

Чиновник не став називати конкретну кількість російських військових, які загинули на сьогодні.

Сполучені Штати також вважають, що російські військові не вирішили «свої проблеми матеріально-технічного забезпечення».

Посадовець зазначив, що ці проблеми означають, що вони навряд чи зможуть «з великою швидкістю» посилити свої сили у східній частині України.

Ми не віримо, що загалом це буде швидкий процес для них, враховуючи типи втрат, які вони зазнали, і вид збитків, які вони зазнали в боєготовності своїх підрозділів, – сказав чиновник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?