РФ зупинила поставки газу до Польщі через відмову платити в рублях — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ зупинила поставки газу до Польщі через відмову платити в рублях — ЗМІ

РФ зупинила поставки газу до Польщі через відмову платити в рублях — ЗМІ
Джерело:  online.ua

За неофіційною інформацією, росіяни призупинили постачання газу до Польщі. Проте представники уряду запевняють Польщу в газовій безпеці.

Джерело: Polsat NewsRMF24

РФ припинила постачати газ в Польщу

За даними ЗМІ у вівторок у Міністерстві клімату та довкілля Польщі зібралася група з кризового управління.

За даними Європейської мережі операторів газотранспортної системи, передача впала до нуля на пункті Кондратки біля кордону з Білоруссю. Наразі не зрозуміло, чи це через технічні проблеми, чи це політичне рішення.

За словами ЗМІ, минулої п'ятниці в Польщі закінчився термін розрахунків за газ у російській валюті. Польща неодноразово повідомляла, що не буде платити в рублях, оскільки контракти цього не дозволяють.

Фото — flickr.com

Польща має необхідні запаси газу та джерела постачання, які захищають нашу безпеку - ми були фактично незалежними від Росії протягом багатьох років. Наші склади заповнені на 76 відсотків. Нестачі газу в польських будинках не буде, - написала міністр клімату та навколишнього середовища Польщі Анна Москова у Твіттері.

Також речник уряду сказав: "Газопровід Baltic Pipe також буде введено в експлуатацію за кілька місяців. Рішення про його будівництво було прийнято урядом і послідовно виконується протягом останніх років. Це ще один елемент енергетики Польщі безпеки". 
Нагадаємо, що кілька тижнів тому Володимир Путін підписав указ, яким зобов’язує іноземних підрядників Газпрому з 1 квітня розраховуватись за російський газ в рублях. Країни ЄС, зокрема Польща, на це не погодилися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?