РФ звинуватила українця Гриба в підготовці теракту
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ звинуватила українця Гриба в підготовці теракту

РФ звинуватила українця Гриба в підготовці теракту
Джерело:  online.ua

Росія звинувачує 19-річного українця Павла Гриба в підготовці теракту на випускному в Сочі - кримінальну справу передано на розгляд в Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Відомо, що попередні слухання пройдуть 9 липня, а засідання відбудеться в закритому режимі.

"Згідно з матеріалами кримінальної справи, Гриб у період з березня по травень 2017 року листувався в мережі Інтернет зі школяркою з Сочі, ученицею старших класів. Українець, як стверджує слідство, переконував дівчину закласти виготовлений заздалегідь саморобний вибуховий пристрій і привести його в дію на випускному вечорі 30 червня 2017 року. За версією російського слідства, після теракту Гриб нібито рекомендував школярці покинути територію Росії", - сказано в повідомленні.

Зазначимо, що Новозаводський районний суд Чернігова своїм рішенням скасував рішення слідчого поліції про зникнення в Білорусі українця Павла Гриба, якого утримують в російському СІЗО.

 Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  батько українського політв’язня оскаржив в суді рішення закриття кримінальної справи за фактом зникнення Гриба в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?