Рибалки "української Венеції" влаштували водний протест: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

Рибалки "української Венеції" влаштували водний протест: з'явилися фото

Рибалки "української Венеції" влаштували водний протест: з'явилися фото
Джерело:  Думська

В Одеській області рибалки з міста Вилкове, котре називають "українською Венецією", перекрили Дунай, висловлюючи протест на вилов оселедця в річці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Думскую".

Акція була попереджувальною — дельту Дунаю близько 300 рибалок перекривали на 10 хвилин.


Своїм виступом рибалки звернули увагу на ситуацію з виловом оселедця в Дунайському біосферному заповіднику, який оточує місто.


Читайте також: В Одеській області рибалка закінчилася загибеллю п'яти людей: фото з місця трегедії


Щороку місцеві рибалки повинні отримувати квоти на вилов, без яких вони не можуть почати промислу, але чиновники постійно затягують їх видачу.


На думку протестувальників, це робиться в інтересах браконьєрів.


"Ліміти видаються з 1 січня. Зараз на дворі березень, а вони там, у міністерстві (екології та природних ресурсів — Ред.), ще не расчехлились. Риба два тижні вже йде, румуни на іншій стороні щосили ловлять, браконьєри ловлять, а нам навіть не кажуть, коли ці ліміти будуть. Ще місяць, і риба зійде, і ми залишимося з носом", — поскаржився один з учасників акції.


У свою чергу, співробітники міністерства звинувачують відповідний департамент Одеської ОДА, а в ОДА стверджують, що процес затягують в Києві.


У разі, якщо питання з квотами не буде вирішено в найближчі дні, вже 13 березня рибалки мають намір перекрити Дунай всерйоз.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в Києві врятувавли півсотні рибалок-екстремалів, котрі ледь не поплили назовсім на льоду.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?