Рідкісне видання «Гаррі Поттера» продали за нечувану суму
Категорія
Культура
Дата публікації

Рідкісне видання «Гаррі Поттера» продали за нечувану суму

Рідкісне видання «Гаррі Поттера» продали за нечувану суму
Джерело:  online.ua

Зразок першого видання книги «Гаррі Поттер та філософський камінь» продали на аукціоні за 34,5 тісячі доларів США. Про це повідомило ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Цей екземпляр відрізняється від наступників двома редакційними помилками. Його видали ще у 1997 році та розповсюджували за ціною - 1,20 доллара.

За словами колишньої власниці, книга близько 20 років пролежала у шафі. Жінка назбирала цілу купу літератури на три коробки та запросила експерта, котрий допоміг їй оцінити усі знахідки. Гроші планувалося витратити на ремонт.

Варто зазначити, що перша публікація першої з книг відомої серії не була надто простою. На зворотньому боці видавці припустилися помилки у згадуванні назви книги - «philospher» замість «philosopher».

Також помилка була й на сторінці, де Гаррі Поттер читав список необхідних речей для навчання у магічній школі. Зокрема, там двічі згадувалася чарівна паличка («magic wand»).

Як повідомляв ONLINE.UA, зірка фільмів про молодого чарівника - Руперт Грінт, що виконав роль Рона Візлі - вирішив таємно одружитися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?