Ринок акцій США встановив рекордне падіння з початку року – відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ринок акцій США встановив рекордне падіння з початку року – відома причина

Ринок акцій США встановив рекордне падіння з початку року – відома причина
Джерело:  Reuters

Американський фондовий ринок протягом вчорашньої біржової сесії пережив рекордне падіння з початку 2019 року. Основною причиною цього стала девальвація китайського юаня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Фондовий індекс S&P 500, який включає котирування 500 найбільших американських компаній, знизився на 3%, індекс Dow Jones – на 2,9%, Nasdaq – на 3,5%.

Корекція курсу Dow Jones стало шостим найбільшим падінням цього індексу протягом дня за всю його історію.

Вартість акцій Apple впала більш ніж на 5%, IBM – майже на 4,5%. Це найбільше падіння, починаючи з грудня минулого року.

Прибутковість 10-річних облігацій ФРС США знизилась до 1,75%, що є найнижчим показником з кінця 2016 року.

Причиною глибокої корекції ринку є зниження курсу китайського юаня до долара США. 5 серпня його вартість впала до мінімального показника за 10 років. Американський президент Трамп вважає, що цими діями китайська влада хоче знизити собівартість свого експорту.

Інвестори відреагували на падіння фондового ринку в США переведенням частини своїх активів на інші ринки: подорожчало золото, японська ієна та криптовалюти. Вартість Bitcoin збільшилася на понад 8%, досягнувши сьогодні вранці 12200 доларів.

Нагадаємо, що днями фінансовий експерт дав прогноз, коли курс долара до гривні почне зростати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?