Рішення Інтерполу не мають значення для суду над Януковичем - Єнін
Категорія
Україна
Дата публікації

Рішення Інтерполу не мають значення для суду над Януковичем - Єнін

Рішення Інтерполу не мають значення для суду над Януковичем - Єнін

Заступник генерального прокурора Євген Єнін стверджує, що рішення Інтерполу щодо припинення розшуку екс-президента України Віктора Януковича не вплине судовий процес над ним.

Про це він написав у Facebook, пише ONLINE.UA.

"Зазначені рішення Інтерполу не мають жодного значення для початку судового процесу з обвинуваченням В.Януковича у державній зраді, що розпочнеться 4 травня ц.р.", - заявив Єнін.

Читайте також: Безпрецедентний для України процес: Луценко зробив заяву перед початком суду над Януковичем

Заступник Юрія Луценка пояснив, що рішення Інтерполу обумовлені "недосконалістю кримінально-процесуального законодавства України в частині обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою".

"Зокрема, ухвала судів про дозвіл на затримання з метою приводу до суду для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не вважається ухвалою про тримання підозрюваного/обвинувачуваного під вартою. Відповідно, згідно з правилами Інтерполу, особу щодо якої не обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не може бути оголошено в міжнародний розшук", - написав Єнін і додав, що окремі районні суди Києва "відмовляються виносити ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без участі підозрюваного".

  • Нагадаємо, 3 травня прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасір повідомив про зняття Віктора Януковича та його сина з розшуку Інтерполу.

  • Пізніше цю інформацію підтвердили в Українському національному бюро Інтерполу.

  • 4 травня о 10:00 у Оболонському районному суді міста Києва розпочнеться підготовче засідання у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?