Рішення прийнято: Гончарук виступив з важливою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Рішення прийнято: Гончарук виступив з важливою заявою

Рішення прийнято: Гончарук виступив з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Сім'ї загиблих в авіакатастрофі в Ірані українців отримають по 200 тисяч гривень компенсації від уряду України. Рішення по виплатах також вже прийняли в авіакомпанії МАУ, якій належав збитий іранською бойовою ракетою Boeing 737. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у відеозверненні до українців, передає ONLINE.UA.

Український прем'єр також пообіцяв сім'ям загиблих юридичну допомогу при зверненні до судів для відновлення справедливості в трагедії, яка забрала життя 176 людей, з яких 11 осіб були українцями.

"Ми проконтролюємо, щоб сім'ї кожного загиблого отримали страхову виплату, передбачену Монреальською конвенцією. Але, незважаючи на це, уряд України виділить по 200 тисяч гривень кожній родині, яка постраждала в цій трагедії" - зазначив прем'єр.

Крім того Гончарук підкреслив, що Україна буде вимагати компенсацію від Ірану за збитий український літак.

Нагадаємо, напередодні в Ірані офіційно визнали, що збили український літак ракетою ППО і назвали винного у трагедії. Ним став оператор ППО, який самостійно прийняв рішення про удар за п'ять секунд. Він прийняв пасажирський літак МАУ за "ворожий об'єкт" і без узгодження запустив ракету з української Boeing 737, на борту якого летіло 176 осіб - всі вони загинули.

На тлі цього визнання Зеленський провів термінову телефонну розмову з президентом Ірану Хасаном Рухані, яку ініціювала іранська сторона. Рухані офіційно попросив вибачення у всієї України і родичів загиблих та визнав факт того, що Іран збив український Боїнг-737. Він пообіцяв, що продовжить розслідування авіакатастрофи і покарає всіх винних, а також погодився на виплату компенсації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський звернувся до українців і розповів про хід розслідування авіакатастрофи в Ірані. Він пообіцяв, що найближчим часом всі загиблі будуть повернути близьким і рідним, а всі винні в катастрофі будуть покарані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?