Рішення Ради збурило росіян: заявляють про блюзнірство
Категорія
Світ
Дата публікації

Рішення Ради збурило росіян: заявляють про блюзнірство

Рішення Ради збурило росіян: заявляють про блюзнірство

Генеральний директор Музею сучасної історії Росії Ірина Веліканова назвала блюзнірством ухвалену Верховною Радою декларацію солідарності з Польщею, в якій відповідальність за початок Другої світової війни покладається на СРСР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ленту.ру".
"Це нахабна, блюзнірська кампанія, мета якої переформатувати історичну пам'ять", - заявила Великанова.
Вона також назвала втрати Червоної армії у війні і відзначила роль СРСР у нібито відновленні економіки України.
"Хотілося б нагадати Україні, що при звільненні УРСР безповоротні втрати Червоної армії становили майже мільйон чоловік, а в післявоєнній відбудові зруйнованої за час війни економіки України брав участь весь Радянський Союз", - висловилася росіянка.
"З боку поляків приймати подібні заяви також варварство і святотатство. При звільненні Польщі загинули 600 тисяч радянських солдатів і офіцерів, не кажучи вже про те, що від початку війни на території Радянського Союзу працювали десятки притулків для польських дітей"? - підсумувала директор музею.
Як повідомляв ONLINE.UA, депутати Верховної Ради підтримали в першому читанні проект закону, спрямованого на боротьбу з російською пропагандою. Законопроект передбачає, що для ввезення в Україну книг з Росії буде необхідний відповідний дозвіл. Крім того, під заборону потрапляє продукція, яка має антиукраїнський і антидержавний зміст і розпалює міжнаціональну ворожнечу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?