Рівень терористичної загрози у Великій Британії підвищили до критичного
Категорія
Світ
Дата публікації

Рівень терористичної загрози у Великій Британії підвищили до критичного

Рівень терористичної загрози у Великій Британії підвищили до критичного
Джерело:  interfax.com.ua

Рівень терористичної загрози у Великій Британії підвищився з серйозного до критичного, заявила прем'єр-міністр Сполученого Королівства Тереза Мей.

Про це пише ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"На основі проведених сьогодні розслідувань був зроблений висновок про те, що рівень загрози повинен бути тимчасово підвищений з серйозного до критичного", - сказала вона за підсумками засідання надзвичайного комітету COBRA ( "Cabinet Office Briefing Room A" - "Кімната" А "засідань кабінету міністрів "- ІРед.), до складу якого входять представники спецслужб і члени уряду.

Дивіться також: Відео моменту вибуху в Манчестері.

Підвищення рівня терористичної загрози в Британії означає неминучу загрозу здійснення терактів, додала прем'єр.

Мей зазначила, що "зміна рівня загрози означає, що в розпорядженні поліції з'являться додаткові ресурси і підтримка, оскільки вони працюють над тим, щоб забезпечувати нашу безпеку".

"Поліція попросила дозвіл у міністра оборони задіяти низку військовослужбовців, міністр схвалив прохання", - заявила вона.

"Озброєні співробітники поліції, відповідальні за такі обов'язки, як охорона ключових об'єктів, будуть замінені військовослужбовцями Збройних сил, що дозволить поліції значно збільшити число озброєних патрульних в ключових місцях", - пояснила Мей.

Крім того, військові можуть бути залучені до забезпечення безпеки на певних заходах, таких як концерти і спортивні матчі.

За словами Мей, можливо, за терактом на стадіоні "Манчестер Арена" стоїть "ширша група осіб".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?