Різдвяне послання: Папа Римський попросив миру для України і закликав до рішучих політичних кроків
Категорія
Світ
Дата публікації

Різдвяне послання: Папа Римський попросив миру для України і закликав до рішучих політичних кроків

Різдвяне послання: Папа Римський попросив миру для України і закликав до рішучих політичних кроків
Джерело:  online.ua

25 грудня Папа Римський Франциск виступив з традиційним різдвяним посланням. У своєму привітанні він попросив миру для України, висловив близькість українським християнським громадам і закликав все міжнародне співтовариство до рішучих політичних кроків, щоб швидше і назавжди завершити війну в тих країнах, де вона триває вже довгі роки, повідомляє ONLINE.UA.

"Нехай Господь, народжується, принесе полегшення улюбленої Україні, що з нетерпінням прагне заново повернути міцний мир, який все ще запізнюється. Тільки з миром, який поважає права кожного народу, країна зможе піднятися після понесених страждань і відновити гідні життєві умови для своїх громадян" - заявив Папа Римський під час різдвяного привітання і апостольського благословення для Риму і всього світу.

У традиційному різдвяному посланні Urbi et Orbi ( "місту і світу"), крім України, Папа Римський згадав ізраїльсько-палестинський конфлікт, війну в Сирії і Ємені, біженців в Африці, складну ситуацію в Венесуелі і Нікарагуа.

"Нехай це Різдво дозволить нам заново відкрити братні зв'язки, які об'єднують окремих осіб і цілі народи. Нехай міжнародне співтовариство рішуче докладає зусиль для політичного рішення, яке б відклало в сторону поділ і окремі інтереси, щоб сирійський народ, а особливо ті, хто був змушений покинути свою землю і шукати притулку в інших місцях, змогли знову жити в мирі на своїй батьківщині", - додав понтифік.

Раніше ONLINE.UA писав, чим відрізняється Католицьке Різдво від Різдва Христового, як святкують це свято і що не можна робити в цей день.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?