Різдвяний піст 2018: що не можна робити і як дотримуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

Різдвяний піст 2018: що не можна робити і як дотримуватися

Різдвяний піст 2018: що не можна робити і як дотримуватися
Джерело:  online.ua

З 28 листопада у православних християн в Україні починається Різдвяний піст, який вважається одним з найсуворіших в році. Він триватиме 40 днів, до 6 січня. ONLINE.UА розповість, що не можна робити в цей період очищення душі і тіла, а також як правильно харчуватися в Різдвяний піст без шкоди для здоров'я.

Що не можна робити в Різдвяний піст 2018 - головні заборони

Різдвяний піст передбачає ряд суворих обмежень, як в харчуванні, так і в способі життя.

Під час посту категорично не можна лаятися, ображатися і злитися, так як заздрість, лихослів'я, плітки, осуд і зневіра вважаються серйозними гріхами.

Відмовитися під час Різдвяного посту краще і від розважальних заходів, на яких можна не втриматися від спокус.

У Різдвяний піст в церкві заборонені вінчання, тому православні християн не грають в цей період весілля.

Як правильно харчуватися в Різдвяний пост - що можна і що не можна їсти

Забороненими продуктами харчування в Різдвяний піст є: молоко, м'ясо, яйця, сири, вершкове масла, а в окремі дні й риба. У пісне меню можна включати: каші, хліб, сухарі, овочі, гриби, зелень, ягоди, фрукти, сухофрукти, горіхи, насіння, мед, а в деякі дні також рибу і навіть вино.

Найсуворішим періодом Різдвяного посту є останні кілька днів перед Різдвом (з 2 по 5 січня 2019 року). У ці дні християни включають в меню їжу рослинного походження без масла, а 6 січня, в Різдвяний святвечір - до сходу першої вечірньої зорі повністю утримуються від їжі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, як українці відпочиватимуть на Новий рік і Різдво в 2018 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?