РНБО повідомила про нову масштабну атаку Росії проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО повідомила про нову масштабну атаку Росії проти України

РНБО повідомила про нову масштабну атаку Росії проти України
Джерело:  online.ua

На державні органи України здійснена нова масштабна хакерська атака. Метою атаки було масове зараження інформаційних ресурсів державних органів, щоб отримати доступ до цільової організації не безпосередньо, а через уразливість в інструментах та сервісах. Як повідомили в Раді нацбезпеки України, кабератаку здійснило хакерське шпигунське угруповання з Росії по сценарцію supply chain attack. Про нову масштабну атаку Росії проти України повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу РНБО.

"Шкідливі документи містили макрос, який при відкритті файлів приховано завантажував програму для віддаленого управління комп'ютером. Способи і засоби реалізації цієї кібератаки дозволяють зв'язати її з одним з хакерських шпигунських угруповань з Російської Федерації. Це атака на ланцюжок поставок, при якій атакуючі намагаються отримати доступ до цільової організації не безпосередньо, а через уразливості в інструментах і сервісах, які вона використовує ", - повідомили в РНБО.

Як відомо, масштабні хакерські атаки Росія проводить не тільки проти України. В кінці минулого року російські хакери провели атаку Solorigate в США. В результаті масштабної хакерської атаки агентство з ядерної зброї США і щонайменше уряди трьох штатів були зламані. В агентстві з кібербезпеки США заявили, що атака була "витонченої" і становить "серйозну небезпеку" для федерального уряду, урядів штатів, місцевого самоврядування, критичної інфраструктури і приватного сектора. Розслідування злочину поки ще триває в США, але в американської розвідки немає сумнівів, шо за атакою стоїть Росія. Радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван вже анонсував рішення щодо покарання Росії за хакерську атаку, яке буде прийнято в найближчі тижні і буде поєднувати в собі видимі та невидимі інструменти, оскільки просто санкціями не зупинити агресію глави Кремля Володимира Путіна.

Важливо нагадати, що аналогічну хакерську атаку Росія проводила і проти України. Йдеться про кібератаку NotPetya, яка була спрямована на ураження української інфраструктури в 2017 році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що секретар РНБО попередив Зеленського про нові актуальних загрози для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?