РНБО пригрозило іншим антиукраїнським телеканалам після блокування медіа Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО пригрозило іншим антиукраїнським телеканалам після блокування медіа Медведчука

РНБО пригрозило іншим антиукраїнським телеканалам після блокування медіа Медведчука
Джерело:  online.ua

На території України продовжують мовлення безліч телеканалів, які володіють антиукраїнською повісткою, стверджує секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов. Він наголосив. що влада вводитиме санкції проти таких медіа за отриманням підтвердження. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у середу, 3 лютого.

За його словами, реакція буде однаковою незалежно від регіону розташування телеканалу. Про блокування телеканалів, пов’язаних з Віктором Медведчуком, він пояснив, що спецслужби чекали на документи.

“Для того, щоб ухвалити таке рішення, нам потрібні були відповідні документи. Не нам, а службам відповідних наших розвідок, відповідних наших спеціалізованих служб, які отримують із бюджету за це гроші та які відпрацьовуються на користь нашої держави. Як тільки з'явилися всі ці підстави, ми відразу ж провели засідання Ради нацбезпеки і оборони та проголосували”, - пояснив Данілов.

Підставою для рішення стали ініціативи Верховної Ради та Служби безпеки України. Частково масив документів, які вони надали РНБО, позначений як секретний.

“Згідно із законом про санкції, є п'ять інституцій, які можуть робити подання до РНБО для застосування цих санкцій. Це – президент України, Верховна Рада, Кабінет Міністрів, Служба безпеки України і Національний банк... Люди, які подають ці документи, мають розуміти, про що йдеться. Єдине, що можу сказати, що частина цих документів є секретними, тому що йдеться про інформацію, яку ми отримуємо з держави, яка на сьогодні здійснює агресивні плани стосовно нашої країни”, - додав секретар.

Частка санкцій базується на рішенні парламенту від 2018 року. Опрацювання документації, зокрема й щодо цього рішення, почалося ще у жовтні 2019-го.

Весь процес обговорення та ухвалення санкційного рішення “відбувається у рамках закону та в рамках чинної нашої Конституції”, додав політик. Наразі “"не йдеться про свободу слова — йдеться про інформаційний тероризм стосовно нашої країни”.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда новообраного президента США Джо Байдена повідомила, що схвалює рішення президента України Володимира Зеленського заблокувати канали, які належать куму Путіна Віктору Медведчуку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?