РНБО: Росія готується до масштабної війни
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО: Росія готується до масштабної війни

РНБО: Росія готується до масштабної війни
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов повідомив, що Російська Федерація розбудовує потужну військову інфраструктуру на кордоні з Україною і готується до масштабної континентальної війни. За його даними, перший удар вона може нанести саме по Україні, аби захопити територію, передає ONLINE.UA.

"Росія не просто вкладає мільярдні ресурси в розвиток військової інфраструктури. Вона готується до повномасштабних воєнних дій, повномасштабної континентальної війни в Європі. І, безумовно, перший плацдарм, який вони будуть намагатись взяти – це наша країна", – сказав Турчинов.

За його словами, РФ відновлює аеродроми, які може використовувати штурмова й армійська авіація, і створює інфраструктурні проекти, що дозволяють швидко перекидати значні військові підрозділи до безпосередньо українського кордону. Також вона вкладає шалені ресурси у створення військових баз та баз зберігання зброї і техніки.

"На сході нашої держави нам протистоїть 8 армія Південного округу РФ, на півночі – 20 армія Західного округу РФ. І цього росіяни вважають замало, вони тримають в резерві 1 танкову армію, 49 і 58 загальновійськові армії – і цього замало. Для забезпечення наступу, який готується РФ, будуть використовуватись 6 і 4 армії повітряно-космічних сил. Вони розташували вздовж нашого кордону 8 ракетних бригад", – додав секретар РНБО.

Як повідомляв ONLINE.UА, російський опозиціонер та політичний експерт Леонід Гозман заявив, що вторгнення на Донбас було колосальною помилкою Путіна. Тож домовитись з Росією про вихід її збройних формувань з окупованих територій Донецької і Луганської областей можливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?