РНБО: Росія почала готуватися до активних воєнних дій
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО: Росія почала готуватися до активних воєнних дій

РНБО: Росія почала готуватися до активних воєнних дій
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що Росія готується до активних воєнних дій, а на кордоні з Україною стягнули російські війська та артилерію, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна"

Окрім того, він зазначив, якщо Росії не вдасться вплинути на результати наступних президентських та парламентських виборів в Україні, то агресор може вдатися до воєнних дій.

"В них (Росії – ред.) один із пріоритетів - це внутрішня дестабілізація ситуації (в Україні - ред.). Безумовно, намагатимуться впливати на результати президентських і парламентських виборів. Ми не виключаємо й агресивних дій, воєнних дій проти нашої країни, коли вони побачать, що інші форми не дають результатів", - підкреслив Турчинов.

 Він також додав, що концентрація військ, яка відбувається на сході й на півдні нашої країни, свідчить про те, що Росія не знімає з порядку денного саме агресивну військову форму тиску на Україну.

"Інше питання - коли це може бути використано, коли вони можуть розпочати масштабну провокацію", - сказав секретар РНБО.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Турчинов заявив, що ідея щодо проведення референдуму на окупованих територіях Донбасу, за присутності там російських військ, є провокацією та нісенітницею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?