РНБО спростувала фейк про захоплення окупантами половини території України
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО спростувала фейк про захоплення окупантами половини території України

РНБО спростувала фейк про захоплення окупантами половини території України
Джерело:  online.ua

В РНБО спростували поширюваний Кремлем фейк про захоплення майже половини української території російськими окупаційними військами.

Джерело: Центр протидії Дезінформації

Окупанти поширюють фейк про захоплення майже половини території України

На вигаданому малюнку кремлівські медіа позначили майже половину площі нашої країни як окуповану або заблоковану російськими вбивцями, - повідомляють представники Центру.

Між тим представники британської розвідки повідомляють, що окупанти досі не досягли поставлених першочергових задач і тепер перейшли до стратегії виснаження України.

Кремль досі не зміг досягти своїх первинних цілей. Він був здивований масштабами і жорстокістю українського опору. Росія була змушена змінити свій оперативний підхід і тепер дотримується стратегії виснаження, - зазначають представники Міноборони Британії.

На думку британської розвідки, окупанти можуть вдатись до невибіркового застосування важкої вогневої техніки та артилерії.

Це, ймовірно, спричинить за собою невибіркове використання вогневої потужності, що призведе до збільшення числа жертв серед цивільного населення, руйнування української інфраструктури та посилення гуманітарної кризи, - зазначають в Міноборони Британії.

При цьому британська розвідка повідомляє, що Путін посилив тиск на російські ЗМІ.

Кремль намагається контролювати розповідь, відвернути увагу від оперативних проблем і приховати від російського народу високі цифри втрат серед російського населення, - зазначають представники Міноборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?