РНБО терміново закликала усі лікарні України підготуватися — що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО терміново закликала усі лікарні України підготуватися — що відбувається

РНБО терміново закликала усі лікарні України підготуватися — що відбувається
Джерело:  online.ua

16 жовтня очільник Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов звернувся до керівництва українських лікарень з важливим та екстреним закликом — він звернув увагу на те, що в умовах стрімкого сезонного зростання кількості хворих на грип, що відбуватиметься на тлі епідемії коронавірусної хвороби, лікарні повинні забезпечити необхідну кількість насамперед дитячих ліжок. Цей заклик пролунав під час чергової селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій з питань запобігання поширенню Covid-19, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу РНБО.

Олексій Данілов наголосив, що згідно з прогнозами Міністерства охорони здоров’я України, в 2020 році потрібно буде боротися аз з чотирма штамами грипу. За словами секретаря РНБО, протягом останніх років у лікарнях з діагнозом "грип" перебували 280 тис осіб, серед яких 65% — діти. Окрім того, політик нагадав про необхідність вжиття заходів до забезпечення надійної роботи апаратів ШВЛ в умовах низьких температур.

Після цього очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль описав ситуацію із захворюваністю в країні у цілому і в кожній області. Він нагадав, що 16 жовтня зафіксували черговий антирекорд — майже 6 тисяч хворих на COVID-19. Окрім того, глава уряду звернув увагу на те, що з початку епідемії в Україні 287 231 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 5 408 — летальні, 121 919 пацієнтів одужало. Проведено 2 729 496 тестувань методом ПЛР.

"Учасники наради, у якій взяли участь, зокрема, Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Голова Національної поліції Ігор Клименко, т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, обговорили питання щодо забезпечення хворих на COVID-19 киснем; готовності медичної системи до збільшення кількості хворих на коронавірусну хворобу; розгортання у регіонах тимчасових мобільних шпиталів у разі необхідності; фінансування у повному обсязі надбавок для медиків, задіяних у протистоянні епідемії; організації виборчого процесу і голосування на місцевих виборах 25 жовтня ц.р. з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ", — йдеться в повідомленні на сайті РНБО.

Окрім того, наголошується, що місцева влада має всі можливості для того, аби ефективно стримувати поширення епідемії COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що стала відома приблизна ціна вакцини від коронавірусу, коли вона з'явиться в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?