РНБО зробила нову заяву за стенограмою часів анексії Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО зробила нову заяву за стенограмою часів анексії Криму

РНБО зробила нову заяву за стенограмою часів анексії Криму
Джерело:  РНБО

Рада національної безпеки і оборони України переглянула копію стенограми засідання РНБО від 28 лютого 2014 року, і повідомила, що генерал  Володимир Замана та колишній заступник Генерального прокурора Микола Голомша не були присутні на засіданні і не виступали за введення воєнного стану.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу РНБО.


В РНБО зазначають, що Голомша і Замана не були членами РНБО після перемоги Майдану, а тому не могли представляти прокуратуру і Міністерство оборони на засіданні 28 лютого 2014 року.


Генеральну прокуратуру на засіданні представляв Генпрокурор Олег Махніцький, а Міноборони, - виконуючий обов'язки міністра оборони Ігор Тенюх.


Таким чином, незважаючи на заяви Голомші і Замани про те, що вони підтримували голову Верховної Ради України Олександра Турчинова в оголошенні війни Росії, їх обох не було на засіданні, і за введення воєнного стану проголосував один Турчинов.


Відносно заяви Володимира Замани і Миколи Голомші про те, що вони голосували за введення воєнного стану під час анексії Криму разом з Турчиновим, РНБО висловився наступним чином: "Вважаємо, що нинішні спекуляції на рішення РНБО пов'язані виключно з бажанням їх ініціаторів отримати політичні дивіденди".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше публікувалася  повна стенограма засідання РНБО часів анексії Криму.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?