РНБО зважилася на важливе рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО зважилася на важливе рішення

РНБО зважилася на важливе рішення
Джерело:  online.ua

Під час оперативного засідання Ради національної безпеки і оборони України 18 лютого нарешті була схвалена Стратегія нацбезпеки і оборони "Безпека людини - безпека країни". Очільник РНБО Олексій Данілов наголосив, що ключовими аспектами Стратегії є безпека людини і безпека країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Уперше в центрі уваги документа - людина, її життя, здоров'я, честь, гідність, недоторканність і безпека", - заявив він.

Данілов також наголосив, що Стратегія передбачає, що найвищий пріоритет і головне завдання влади - встановлення миру як запоруки розвитку країни. Але це не повинно відбуватися ціною втрати суверенітету і наших територій.

За його словами, стратегія грунтується на трьох основних принципах державної політики в сфері нацбезпеки: стримування (розвиток оборони і безпеки можливостей для запобігання збройній агресії проти України), стійкість (здатність суспільства і держави швидко адаптуватися до змін середовища безпеки і зберігати стійке функціонування, зокрема шляхом мінімізації зовнішніх вразливостей), взаємодія (розвиток стратегічних відносин з ключовими іноземними партнерами, насамперед з НАТО, ЄС і США)".

"Пріоритетами національних інтересів визначається: відстоювання незалежності і державного суверенітету; відновлення територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів України; суспільний розвиток, перш за все людського капіталу; захист прав, свобод і законних інтересів громадян України; європейська та євроатлантична інтеграція", - додав Олексій Данілов.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у Генштабі заспокоїли українців після загострення на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?