Роберта Мецола стала новою очільницею Європарламенту
Категорія
Політика
Дата публікації

Роберта Мецола стала новою очільницею Європарламенту

Роберта Мецола стала новою очільницею Європарламенту
Джерело:  online.ua

18 січня Європейський парламент у першому турі обрав нову очільницю, яка замінить на посту Давида Сассолі після його неочікуваної смерті - нею стала відома мальтійська політична діячка Роберта Мецола.

Джерело: Фейсбук-сторінка Роберти Мецоли

Главою Європарламенту обрано Роберту Мецолу

458 депутатів Європейського парламенту підтримали кандидатуру віцеспікерки ЄП РобертИ Мецоли з Мальти, яка тимчасово керувала органом після смерті Сассолі.

Варто звернути увагу на те, що саме вона вважалася найбільш імовірною претенденткою на посаду глави Європарламенту, одного з керівних органів Європейського союзу.

За словами журналістів, відому політикиню підтримували правоцентристи та консерватори, а також багато центристів.

Що важливо розуміти, час обрання Мецоли не пов’язаний зі смертю Давида Сассолі, оскільки у будь-якому випадку він мав піти з посади наприкінці січня за угодою про розподіл влади.

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба уже привітав мальтійську політикиню з обранням на посаду.

Вітаю Роберту Мецолу з обранням на пост президента Європейського парламенту. Бажаємо успіхів і сподіваємось на плідну співпрацю у розвитку сильнішої та безпечнішої Європи, - написав український дипломат у Twitter.

Що відомо про нову очільницю Європарламенту Роберту Мецолу

Малтійська політикиня Роберта Мецола у свої 43 роки є наймолодшою людиною в історії на чолі Європарламенту і першою жінкою за останні 20 років.

Вона належить до фракції Європейської народної партії (ЄНП), тоді як Сассолі була членом політичного угруповання лівоцентристських соціалістів і демократів (S&D).

Окрім того, відомо, що Мецола - мати чотирьох дітей і рішуча противниця абортів. Вона є депутаткою Європейського парламенту останні 8 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?