Робота над поверненням додому захисників Зміїного та Маріуполя триває — представник ГУР Юсов
Категорія
Україна
Дата публікації

Робота над поверненням додому захисників Зміїного та Маріуполя триває — представник ГУР Юсов

Робота над поверненням додому захисників Зміїного та Маріуполя триває — представник ГУР Юсов
Джерело:  online.ua

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив, що робота над поверненням захисників острова Зміїний та Маріуполя триває.

Джерело: презентація  документальних фільмів «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі»

ГУР працює над звільненням українських полонених

Юсов зазначив, що частина захисників Зміїного, а також значна частина захисників Маріуполя та Азовсталі знаходяться в російському полоні.

Триває робота над тим, щоб кожен з них повернувся додому. Ті хлопці і дівчата, які вже повернуті, зараз проходять процес реабілітації, постізоляційного супроводу і повертаються або умовно до нормального життя, на скільки ми всі можемо жити у нормальному житті зараз, або також до боротьби і далі до виконання своїх обов’язків. Тому це справді чутлива тема, - сказав представник ГУР.

Він підкреслив, що важливим принципом усіх журналістів є «Не нашкодь!», оскільки події продовжують відбуватися в режимі реального часу.

Що відомо про полонених зі Зміїного та Маріуполя

24 лютого 2022 року російські війська нанесли атаки на острів Зміїний ракетним крейсером «Москва». Українським прикордонникам поставили ультиматум, того ж дня їх взяли у полон.

Станом на листопад 2022 року з полону було визволено 30 українських військових з острова Зміїний.

Після оборони Маріуполя, яка тривала 86 днів, 20 травня 2022 року, за повідомленням російського міністерства оборони, з території заводу «Азовсталь» було виведено всіх оборонців Маріуполя.

За російськими даними, в полон потрапило 2439 бійців «Азову» та інших українських захисників.

21 вересня Україна визволила з полону росіян 215 захисників, серед яких командири «Азова», морської піхоти та Нацгвардії.

Серед них 118 нацгвардійців, з яких 108 — військовослужбовці полку «Азов».

Скільки оборонців Зміїного та Маріуполя залишається в полоні росіян, невідомо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?