Роботи забирають роботу: у Microsoft замінили редакторів новин штучним інтелектом
Категорія
Технології
Дата публікації

Роботи забирають роботу: у Microsoft замінили редакторів новин штучним інтелектом

Джерело:  online.ua

Керівництво Microsoft вирішило замінити представників редакцій новинних сервісів Microsoft News та MSN на штучний інтелект. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням Business Insider та The Guardian.

За даними видань, близько сотні робітників медіасегменту корпорації втратили роботу. Усі вони працювали у підрозділі SANE - до його складу входять пошук, реклама, новини та Edge.

Зазначається, ці люди не були авторами новин чи інших матеріалів. Їхнє поле діяльності — контент, який відбирали роботи для головної сторінки MSN та згаданого вище браузера Edge.

Безпосередньо у Сполучених Штатах без роботи залишилися 50 робітників, а у Великій Британії - 27.

"Я весь час читав про те, що автоматизація і штучний інтелект заберуть нашу роботу. І ось я тут — штучний інтелект забрав мою роботу", - цитують медіа історію одного з кураторів новин MSN.

Представники компанії підтвердили факт звільнень. Вони пояснили їх "звичайним переглядом бізнесу".

Водночас слід додати, протягом останніх місяців у Microsoft почали все більше користуватися автоматичними системами в окремих галузях. Зокрема, компанія перейшла на штучні алгоритми пошуку, фільтрації та обробки контенту.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені з Каліфорнійського університету розробили систему ШІ (штучного інтелекту), яка може переводити думки людини в текст. За словами фахівців, нейромережа аналізує мозкові процеси та практично безпомилково видає текст, який дуже близький до оригіналу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?