Родичі жертв Смоленської катастрофи зробили гучну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Родичі жертв Смоленської катастрофи зробили гучну заяву

Родичі жертв Смоленської катастрофи зробили гучну заяву

Більше 200 родичів жертв Смоленської катастрофи написали відкритого листа на адресу влади Польщі, духовних осіб і людей доброї волі з проханням зупинити заплановану прокуратурою країни ексгумацію тіл їх близьких.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Через шість років після тих страшних днів ми самотні й беззахисні перед обличчям цього безжального і жорстокого акту. Наших близьких повинні дістати з трун, всупереч святій забороні порушувати спокій померлих. Протягом останніх місяців ми безуспішно висловлюємо свій протест проти цієї незрозумілої і невиправданої процедури" , - йдеться в зверненні.
Родичі жертв катастрофи відзначають, що, незважаючи на всі заклики і вимоги, плани щодо ексгумації стають реальністю.
Підписи під листом поставили 200 чоловік з числа близьких загиблих під час катастрофи літака під Смоленськом. Вони просять всіх небайдужих надати їм допомогу, а також закликають представників церкви виступити на захист недоторканності поховань.
Нагадаємо, в Польщі слідча група прокуратури заявила про намір провести ексгумацію тіл всіх жертв, які перебували на борту літака Ту-154, що розбився в 2010 році під Смоленськом.
Як відомо, катастрофа літака Ту-154 під Смоленськом сталася 10 квітня 2010 року. У ній загинули всі 96 осіб, які перебували на борту - 88 пасажирів і 8 членів екіпажу, в їх числі були президент Польщі Лех Качинський, його дружина Марія Качинська, а також відомі польські політики і майже все вище військове командування Польщі. Вони прямували в Росію з приватним візитом як польська делегація на траурні заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського розстрілу.
При цьому експерти неодноразово висловлювали думку про те, що авіакатастрофу під Смоленськом могли влаштувати російські спецслужби.
Як повідомляв ONLINE.UA, в розпорядженні Міністерства оборони Польщі є записи розмов колишнього прем'єр-міністра країни Дональда Туска з президентом Росії Володимиром Путіним в день Смоленської катастрофи, які суперечать офіційним висновкам, представленим комісіями з розслідування трагедії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?