Родини зниклих та полонених можуть передати листи своїм рідним — інструкція
Категорія
Україна
Дата публікації

Родини зниклих та полонених можуть передати листи своїм рідним — інструкція

Родини зниклих та полонених можуть передати листи своїм рідним — інструкція
Джерело:  online.ua

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко офіційно підтвердив, що родини зниклих та полонених мають можливість передати листи своїм рідним. Він також пояснив, як це потрібно зробити.

Джерело: Олег Котенко

Українці можуть підтримувати зв'язок з полоненими та зниклими 

За словами Олега Котенка, деякі зі зниклих безвісти осіб, пошуками яких займався він та його команда, перебувають у полоні.

Попри це їх рідні все-таки можуть тримати з ними зв’язок через листування, оскільки, як відомо, це передбачено нормами Женевських конвенцій про поводження з військовополоненими.

Українська сторона чітко дотримується норм міжнародного права. Зокрема, забезпечує утримуваним російським військовополоненим листування зі своїми рідними. Очікуємо від протилежної сторони аналогічного дотримання прав військовополонених, - йдеться в заяві уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Олег Котенко звертає увагу на те, що для родин зниклих безвісти та полонених Національне інформаційне бюро розробило правила написання кореспонденції.

Інструкція щодо написання листів військовополоненим:

1. Згідно з Женевськими конвенціями держава-одержувач має право цензурувати листи, тому рекомендується зміст листів робити політично нейтральним, не давати оцінку військовим діям чи політичній ситуації, а також не передавати інформацію, яка може нашкодити українським військовим.

2. У листах можна писати про сімейні новини, вкласти дитячі малюнки та всіляко підтримувати військовополоненого.

3. Не слід у листах повідомляти ваше місце проживання, номери телефонів, електронні адреси, інші дані, які можуть бути використані для ідентифікації осіб. Адресу проживання слід зазначити лише на зовнішньому конверті.

4. Важливо правильно підписати та запакувати ваш лист. Це пришвидшить та спростить передання листа вашій близькій людині.

5. Для надсилання листа вам потрібно підготувати 2 конверти: внутрішній (меншого розміру) та зовнішній (більшого розміру).

6. Листи надсилайте на адреси:

  • Укрпошта ДП "Український національний центр розбудови миру", вул. Глибочицька 17Д, м. Київ 04052 (БЕЗПЛАТНО, зазначивши на конверті "СЛУЖБА ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНИХ").

  • НОВА ПОШТА, відділення №89, м. Київ, отримувач Ільчук Дарина Русланівна, тел: 096 30 55 760 (ЗА РАХУНОК ОТРИМУВАЧА - тобто БЕЗПЛАТНО для вас).

Ще більше детальної інформації ви можете знайти в інфографіці.

Фото - telegram.com

 У ГУР розповіли про обмін полоненими у форматі "всіх на всіх"

Представник ГУР Андрій Юсов розповів про роботу Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими щодо повернення українських бранців.

Так, робота дійсно триває. Найголовніше в роботі Координаційного штабу — обговорювати не процес, а результат, результати є і вони безпрецедентні, — наголосив він.

 Представник ГУР звернув увагу на те, що українська влада не чекає завершення бойових дій і робить все можливе для того, щоб повертати наших захисників, захисниць, цивільних осіб, які незаконно утримуються рашистами, додому.

Зараз уже понад 2300 наших захисників повернуто з полону. Ця робота триває. Також не припиняється серйозна робота в напрямку обміну «всіх на всіх». Деталі ми розкривати не будемо. Але це абсолютно реалістичний та реальний проєкт.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?