Романа Поланскі і Білла Косбі виключили з Американської кіноакадемії
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Романа Поланскі і Білла Косбі виключили з Американської кіноакадемії

Романа Поланскі і Білла Косбі виключили з Американської кіноакадемії
Джерело:  BBC

Рада керуючих Академії кінематографічних мистецтв і наук США, яка вручає "Оскар", позбавила актора Білла Косбі і режисера Романа Поланскі членства в організації.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Косбі звинуватили в домаганнях до кілька десятків жінок, а Поланскі винен у згвалтуванні 13-річної дівчини в 1977 році. Рада проголосувала за виключення знаменитостей  "відповідно до стандартів поведінки організації".

"Рада продовжує підтримувати етичні стандарти, які вимагають від членів підтримки спільних цінностей Академії - поваги людської гідності", - сказано в заяві.

У квітні суд присяжних визнав Білла Косбі винним в згвалтуванні колишньої співробітниці університету Темпл Андреа Констанді. Актора також звинувачували в домаганнях більш ніж до 60 жінок у різний час, але через термін давності до суду дійшла лише справа Констанді. Застава у мільйон доларів залишила його на волі.

Романа Поланскі в 1977 році звинуватили в згвалтуванні 13-річної Саманти Геймер. Він визнав свою провину, щоб пом'якшити звинувачення. Ще до вироку суду він виїхав з США. Пізніше його звинуватили в згвалтуванні ще троє жінок.

Як повідомляв ONLINE.UA, суд США відхилив прохання відомого кінорежисера про закриття справи про зґвалтування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?