Roshen прийняв резонансне рішення щодо Липецької фабрики
Категорія
Економіка
Дата публікації

Roshen прийняв резонансне рішення щодо Липецької фабрики

Roshen прийняв резонансне рішення щодо Липецької фабрики
Джерело:  ЛІГА.net

У корпорації Roshen, переданій її власником, президентом України Петром Порошенком у сліпий траст, заявили про те, що припиняють роботу Липецької кондитерської фабрики.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
Як розповіли виданню в прес-службі корпорації, це рішення було прийнято з економічних і політичних причин. Повна зупинка виробництва і консервація виробничих і інфраструктурних об'єктів запланована на квітень 2017 року.
Нагадаємо, Слідком РФ в рамках порушеної кримінальної справи наклав арешт на майно Липецької кондитерської фабрики, зробивши її продаж неможливим.
Читайте такожУ Росії зробили резонансну заяву про липецьку фабрику Roshen
Як відзначили в Roshen, починаючи з 2013 року виробництво продукції на Липецькій кондитерській фабриці скоротилося в три рази. За словами представників корпорації, причиною тому стало і різке зниження асортименту після необґрунтованої заборони Росспоживнаглядом у 2013 році імпорту української продукції Roshen на територію Росії, і активна дискредитація діяльності фабрики в російських і українських ЗМІ, і тиск органів влади в ряді регіонів на торговельні організації через продаж продукції Липецької кондитерської фабрики, і зниження загального рівня купівельної спроможності населення.
Відзначається, що на фабриці постійно проводилися масові скорочення персоналу, що пов'язано зі спадом виробництва. Решта працівників (близько 700 осіб) вже проінформовані про наступну зупинку діяльності Липецької фабрики. Необхідне повідомлення про масове скорочення буде подано в Липецький центр зайнятості найближчим часом.
У мережі вже іронічно коментують закриття фабрики Roshen в Росії.




Як повідомляв ONLINE.UA, президент української кондитерської корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський заявив, що Липецька фабрика стала "заручником" президента Росії Володимира Путіна, оскільки він перешкоджає якнайшвидшому продажу цього активу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?