Росія активно готується до бойових дій на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія активно готується до бойових дій на Донбасі

Росія активно готується до бойових дій на Донбасі
Джерело:  online.ua

Росія активно готує бойовиків до наступу і можливих бойових дій на Донбасі. Це підтверджує звіт місії ОБСЄ, де зафіксували, що окупанти стягують танки і БМП в населені пункти.

Джерело: штаб ООС

У звіті ОБСЄ за 6 липня говориться, що бойовики стягнули кілька сотень танків, БМП і гаубиць на полігони. Вони також розмістили озброєння на території населеного пункту Роздольне і поблизу населеного пункту Кальміуське. Зокрема, спостерігачі ОБСЄ за допомогою безпілотника зафіксували:

  • 11 одиниць танків і 26 одиниць бойових броньованих машин на полігоні недалеко від населеного пункту Шимшинівка;

  • 30 одиниць танків, 9 одиниць самохідних гаубиць, 18 одиниць буксируваних гаубиць і 101 одиницю бойових броньованих машин на полігоні, недалеко від населеного пункту Мирне;

  • 30 одиниць танків на полігоні поблизу населеного пункту Круглик;

  • 8 одиниць танків Т-64 в районі населеного пункту Бойківське;

  • 23 одиниці БМП в Роздольному;

  • 6 одиниць бойових броньованих машин і 1 одиницю 122 мм самохідну гаубицю 2С1 "Гвоздика" недалеко від Кальміуського.

"Зазначене свідчить про підготовку підрозділів російсько-окупаційних військ РФ і їх найманців в можливих бойових дій. При цьому варто відзначити скупченні озброєння і військової техніки на полігонах тимчасово окупованій території Луганської області, які своєю чисельністю загострюють обстановку в районі проведення ООС. Збройні формування Російської Федерації продовжують демонструвати небажання виконувати раніше досягнуті домовленості ", - попередили в ООС.

Ситуація на Донбасі 7 липня

В останньому зведенні штабу ООС зазначено, що станом на ранок 7 липня, порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації не було зафіксовано. Але кілька днів тому бойовики під час чергового обстрілу смертельно поранили українського військовослужбовця. Тоді ж під кулями ворога поранення отримали ще троє військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?