Росія атакувала "Шахідами" вночі Київ та область: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія атакувала "Шахідами" вночі Київ та область: що відомо

Росія атакувала "Шахідами" вночі Київ та область: що відомо
Джерело:  online.ua

Росія знову застосувала проти України масовану терористичну атаку дронами-камікадзе. Упродовж ночі 19 грудня "Шахіди" іранського виробництва атакували кілька регіонів, зокрема Київ та область.

З офіційних повідомлень місцевої влади станом на 5 ранку відомо про щонайменше 9 збитих дронів. На жаль, за інформацією місцевих у мережі, як зауважив 24 канал, можна припускати й прильоти.

Київ зазнав атаки "Шахідами" вночі 19 грудня

Дрони-камікадзе росіяни почали запускати ще перед початком доби 19 грудня. Зокрема, про загрозу попередив глава Миколаївської ОВА Віталій Кім. Після боротьби ППО з безпілотниками у південних областях стало відомо, що ворожі обєкти почали рухатися уздовж Дніпра у бік столиці України.

Приблизно о 03:15 телеграм-канал Monitor повідомив про влучання дроном на Київщині. А після 4 ранку там само повідомили про нову хвилю безпілотників.

О 4.30 у мережі місцеві почали писати про вибухи у Києві та можливі влучання. Водночас очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба підтвердив атаку "камікадзе" та проінформував про роботу протиповітряної оборони у столиці та області.

О 04.45 Київська міська військова адміністрація у телеграмі повідомила про 9 збитих ворожих БпЛА (вочевидь, мовиться про "Шахідів"). Та попросила містян залишатися в укриттях та інших безпечних місцях до відбою повітряної тривоги.

Кілька хвилин після 5 ранку, на жаль, місцеві почули нову серію вибухів. Це могла бути як робота ППО, так і звукові наслідки прильотів.

О 5.15 влада оголосила відбій тривоги, але о 05.25 сирени залунали у столиці знову.
О 5:50 оголошено відбій повітряної тривоги у Києві.

Новина доповнюється...

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?