Росія б'є на сполох через нову масштабну проблему - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія б'є на сполох через нову масштабну проблему - що сталося

Джерело:  online.ua

Росія зіткнулася з новою серйозною проблемою - мало того, що там стрімко зростає число заражених коронавірусом, так ще і збільшується смертність від інфекції. За останню добу в РФ померла рекордна кількість заражених COVID-19 - 153 людини. Це найбільший добовий показник смертності з початку пандемії. У всій країні вже налічується понад 3,5 тисячі летальних випадків від ускладнень, викликаних коронавірусом. І це при тому, що, як стверджують західні ЗМІ і деякі російські джерела, російська влада 70% смертей від коронавіруса навмисне приховує, наказавши в довідках про смерть вказувати будь-які інші захворювання, крім COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оперативний штаб РФ по коронавірус.

В офіційній статистиці РФ вказано, що на ранок 24 травня в країні підтверджені 8599 нових випадків зараження - всього в Росії число хворих наближається до 345 тисяч, за рахунок чого вона займає третє місце в світі по захворюваності. Найбільше коронавірусом хворіють в Москві - там підтверджено 163 913 випадків захворювання, з яких понад 2,5 тисячі за останню добу. Лідирують за кількістю хворих і померлих Московська, Ростовська, Нижегородська області та Санкт-Петербург.

При цьому президент РФ Володимир Путін запевняє, що ситуація з коронавірусом в Росії стабільна і влада тримає її під повним контролем. Саме тому він вирішив скасувати карантин в Росії, який російська влада називала "неробочим періодом". Хоча в Кремлі вже чекають на другу хвилю пандемії. Російський глава навіть попередив росіян про неминучу небезпеку і закликав готуватися до нового коронавірусного спалаху в кінці жовтня - на початку листопада.

Важливо нагадати, що за ситуацією з поширенням коронавіруса в Росії пильно стежить міжнародне співтовариство через те, що Кремль приховує правду і не показує всю статистику захворювання і смертності в країні. Спочатку на це звернули увагу западання ЗМІ, а пізніше з'явилася інформація і в російських ЗМІ. Вони визнали, що в Росії дійсно маніпулюють статистикою і показують лише частину смертей росіян від коронавіруса, так як влада розпорядилася в висновках смерті ставити будь-які захворювання (рак, інфаркт, хронічна обструктивна хвороба легень), але не коронавірусну інфекцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін, незважаючи на пандемію коронавіруса і серйозну ситуацію з захворюваністю і смертністю в Росії, продовжує реалізовувати свої підступні плани. Напередодні він підписав закон про дистанційне голосування. Тепер росіяни зможуть голосувати на виборах, не виходячи з дому. Громадяни РФ в шоці від чергового абсурдного рішення глави Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?