Росія б'є на сполох через нову масштабну проблему - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія б'є на сполох через нову масштабну проблему - що сталося

Росія б'є на сполох через нову масштабну проблему - що сталося
Джерело:  online.ua

Росія зіткнулася з новою масштабною проблемою - там вже третій день стрімко зростає кількість хворих на коронавірус. Добовий приріст хворих знову наблизився майже до 5 тисяч. Загальна кількість підтверджених випадків інфікування 29 серпня досягла 985346 осіб. За цим показником Росія посідає четверте місце в світі по захворюваності, поступаючись лише США, Бразилії та Індії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оперативний штаб РФ по коронавірусу.

В офіційній статистиці РФ зазначено, що на 29 серпня в країні підтверджені 4941 нових випадків зараження - всього в Росії число хворих наближається до мільйона. При цьому за останню добу від коронавіруса в Росії померли понад 110 осіб, а всього число померлих від ускладнень, спровокованих коронавірусною інфекцією, перевищує 17 тисяч людей.

При цьому президент РФ Володимир Путін запевняє, що ситуація з коронавірусом в Росії стабільна і влада тримає її під повним контролем. Незважаючи на це, напередодні він звернувся до росіян і закликав дотримуватися карантинних обмеженнь, нагадавши, що "вірус нікуди не подівся". Незважаючи на погіршення епідеміологічної ситуації, Путін упевнений, що другої хвилі коронавіруса в Росії вдасться уникнути.

Російський глава знову нагадав про створення першої партії вакцини проти коронавіруса - Супутник V, якою вже прищепилася його дочка. Він також заявив, що у вересні в Росії з'явиться вже друга вакцина від коронавіруса. Що важливо розуміти, російську вакцину, якою Путін вирішив масово прищепити росіян від коронавіруса, розкритикували світові експерти в області охорони здоров'я. Вони вважають, що російська вакцина не пройшла всіх необхідних випробувань, тому може бути небезпечна для здоров'я людей.

"Раз Путін сподівається, то другої хвилі точно не буде, і народ, якщо і буде масово хворіти, то точно не ковідом ...; До виборів 13 вересня ніякої другої хвилі не буде. А в залежності від їх підсумків кількість заражень може різко зрости .. . і перекриють кисень по повній, щоб люди не вийшли на вулиці, як в тій же Білорусі; Та ніхто вже не вірить. Скільки з Кремля скажуть, стільки хворих і намалюють ", - коментують ситуацію з коронавірусом в країні росіяни.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні 29 серпня зафіксували 2481 нових випадків зараження коронавірусом, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 116 978 осіб, з них 2492 людейпомерли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. У світі захворіли COVID-19 вже майже 25 млн людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?