Росія дала пояснення по військовому інциденту із США
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія дала пояснення по військовому інциденту із США

Росія дала пояснення по військовому інциденту із США

У Міністерстві оборони Росії спростували заяву про небезпечне зближення російського літака Су-27 з американським розвідником RC-135  у небі над Балтикою.

Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс».

«14 квітня чергові сили протиповітряної оборони над акваторією Балтійського моря викрили невідому повітряну ціль, яка з великою швидкістю прямувала до російського державного кордону. Для ідентифікації цілі зі складу чергових сил авіації Балтійського Флоту був піднятий один винищувач Су-27, який здійснив її обліт, визначив об'єкт як літак-розвідник RC-135U ВПС США", — розповів генерал.

Також він додав, що після візуального контакту з російським літаком американський розвідник змінив курс.

За його словами, "весь політ російського літака проходив із суворим дотриманням міжнародних правил використання повітряного простору, жодних позаштатних ситуацій не було".

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше було опубліковано відео імітації атаки російських літаків на американський есминець, яку назвали одним з найагресивніших дій росіян за останній час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?